Bij Software Foundry herkennen we ons wel in die titel. Daarom organiseren we regelmatig Innovatiedagen op ons kantoor in Terheijden. Iedereen wordt dan vrijgemaakt van klantprojecten om een dag te werken aan een zelfgekozen project.

Het doel van dergelijke dagen is simpel: FUN. Niet dat klantprojecten vervelend zijn, integendeel. Maar het is gewoon erg leuk om te werken aan een project waar geen druk op staat.

In every real man a child is hidden that wants to play - Friedrich Nietzsche

Het mooie ervan is ook dat je zonder consequenties een onderwerp kan oppakken dat makkelijk zou kunnen falen. Iets dat in ons dagelijks werk geen optie is. Door zonder risico buiten die comfort zone te treden krijg je meer zelfvertrouwen, en ontstaan soms ideëen die weleens levensvatbaar zouden kunnen blijken. En het is nog leuk ook.

Het onderlinge plezier dat we op die dagen zien versterkt de teamgeest, en laat iedereen zijn speelsheid her-ontdekken. En dat is precies de mindset die we graag zien bij onze werknemers. Want die speelsheid voedt creativiteit, en leidt uiteindelijk tot betere oplossingen. Het is eigenlijk simpel: Meer fun, tevreden werknemers, tevreden klanten. En zo wordt het toch uiteindelijk weer gewoon serious business.