‘Pap, waarom pakt die meneer in dat felle shirt de bal nooit af’? ‘Omdat hij scheidsrechter is, jongen’. ‘Mam, waarom kijk jij eigenlijk nooit naar voetbal’?’ ‘Omdat ik ook Netflix kan kijken, lieverd’. Zomaar wat herkenbare vragen die leergierige kids kunnen stellen. Als we eenmaal groot zijn, weten we zelf gek genoeg vaak niet eens waarom we doen wat we doen. Het beantwoorden van juist die vraag leverde Software Foundry verrassende inzichten op. En een reeks blogs.

Gaan wij de wereld veranderen?

Iemand als Bill Gates heeft als geen ander aangetoond wat je met nieuwsgierigheid en passie kunt bereiken. Niet alleen zakelijk, maar ook in maatschappelijk opzicht. Op een heel ander niveau, maar met een vergelijkbaar enthousiasme en liefde voor het vak, doet Software Foundry in wezen hetzelfde. Zo maakten de eigenaren, Manfred Suttorp en Stefan Oei, beiden al vroeg de keus om als software-ontwikkelaar, hun vroegere hobby, door het leven te gaan. Hun ultieme beloning zit hem in blije gezichten van klanten wanneer een applicatie precies doet wat het moet doen. En vaak zelfs meer. Manfred vergelijkt het wel eens met het gelukshormoon dat bij vrouwen vaak wordt opgewekt door chocolade.

Visie en daadkracht

‘Leuk hoor, al die passie, maar dat lijkt me niet direct een garantie voor een succesvol softwarebedrijf’, horen we sommigen denken. Daar is inderdaad meer voor nodig, zoals visie en daadkracht. Wat dat betreft vullen de heren elkaar gelukkig prima aan. Dat deze samenwerking werkt, bewijst het feit dat Software Foundry dit jaar ongemerkt alweer tien jaar bestaat. In die tijd hebben zij, samen met het eveneens gepassioneerde team van developers, veel softwareprojecten tot een succes gemaakt. Opdrachtgevers lopen uiteen van retailers en scheepvaart tot logistieke, technische en productiebedrijven.

Als gegoten

Waarom de naam Software Foundry is gekozen? Dat is een knipoog naar een gieterij waarbij ijzer de exacte vorm van een mal aanneemt. De software zit dus zogezegd als ‘gegoten’. Dus dat. Ondertussen is iedereen bij Software Foundry ook gewoon supertrots op de producten, projecten en de ontwikkelingen in het vakgebied. Om ook dat te delen met relaties komt er een reeks blogs die vaak serieus, maar zo nu en dan ook uitdagend of ronduit grappig zijn. Houd je mailbox de komende tijd dus scherp in de gaten. Doe daarnaast in deze moeilijke tijd hetzelfde met de mensen om je heen, want dat is momenteel het allerbelangrijkste. Iedereen begrijpt wel ‘waarom’...